Prima activitate a proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” s-a finalizat cu succes!

Prima activitate a proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” s-a finalizat cu succes!

Peste 100 de studenți de la facultăți cu profil economic au participat la prima activitate a proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

În cadrul primei întâlniri, studenților li s-a prezentat fiecare activitate a proiectului, trainerii și facilitatorii acestuia, finanțatorul proiectului și informații despre competiția de afaceri ce se va desfășura în săptămânile următoare cu ajutorul unui simulator de business, urmată de un training de leadership în cadrul căruia participanții vor beneficia și de un chestionar de carieră pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine dacă antreprenoriatul este o opțiune pentru cariera lor.

Competiția de business se va derula cu ajutorul platformei EDUardo, platformă de simulare a proceselor de business care modelează scenarii pentru dezvoltarea abilităților manageriale cheie: luarea deciziilor sub presiunea timpului, gândire critică, strategie, leadership, delegare etc.

De asemenea, obiectivele competiției de business din cadrul proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” sunt de a testa, evalua și îmbunătăți competențele antreprenoriale ale participanților, cum ar fi: capacitatea de a lua decizii în condiții de stres, abilitatea de a coordona și conduce o echipă, capacitatea de a diagnostica un context și de a adopta soluții adecvate, delegarea și comunicarea în cadrul echipei.

Proiectul „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”